Ma - Vr : 15.00 - 18.00 Dinsdag - Donderdag op afspraak

Terugkommoment

Terugkommoment voor nieuwe bestuurders

Te hard rijden, afleiding of rijden onder invloed, het zijn slechts enkele problemen die zich voordoen in het Vlaamse verkeer. De Vlaamse Regering gaat hier graag de strijd mee aan. Dit wordt onder meer gerealiseerd door het volgen van een verplicht terugkommoment. Na het behalen van uw definitieve rijbewijs B moet u binnen 6 tot 9 maanden een  terugkommoment volgen. Dit is van toepassing als u vanaf 1 oktober 2017 uw laatste voorlopig rijbewijs heeft aangevraagd en of omgewisseld naar een ander model ( 12,18,36 ). Het voorlopig en definitieve rijbewijs moeten afgeleverd zijn in een Vlaamse gemeenten

Inhoud en programma terugkommoment

Een terugkommoment in Vlaanderen duurt in totaal 4 uur. Het bestaat uit een introductie, het uitvoeren van praktijkoefeningen op een afgesloten terrein en afsluitend een groepsgesprek. Het praktijkgedeelte bestaat vooral uit het voorkomen van ongevallen, maar er hoeft geen praktijkexamen te worden afgelegd. De Vlaamse Regering wil met het terugkommoment in Vlaanderen het grote aantal ongevallen een halt toeroepen.

Terugkommoment boeken

Online een terugkommoment boeken voor uzelf? U ontvangt eerst een brief vanuit de Vlaamse Regering. Deze brieven worden al sinds februari 2019 verzonden aan mensen met een voorlopig of definitief rijbewijs. Vervolgens kunt u uw terugkommoment online boeken bij een erkende aanbieder. Zorg dat u tijdig deelneemt, want hiermee voorkomt u eventuele consequenties vanuit de overheid.

Beginnende bestuurders kunnen vanaf vandaag de termijn waarbinnen ze het verplichte terugkommoment moeten volgen snel en gemakkelijk online raadplegen op Mijn Burgerprofiel: 

https://www.vlaanderen.be/uw-overheid/mijn-burgerprofiel

Boek hier uw terugkommoment